julkisen toiminnan alkumetreillä


Nyt on runokokoelmani lähtenyt ensimmäiselle kustantajaehdokkaalle. Ja tällekin siksi, että ottavat vastaan tekstiä sähköisessä muodossa. Aikani asiaa vatkattuani päätin lähettää ensin pelkn runokokoelman ja vasta myöhemmin muut tuotokseni. Vaikka ne markkinointiteknisesti kenties tukevatkin toisiaan, ainakin joistain omituisista kulmista katsoen, mielestäni on kuitenkin selkeämpää pitää ne erillään.

Pitää ensi viikolla vielä tarkastaa loput suomenkielisen runouden ja kirjallisuuden kustantajat sekä Suomessa että täällä Ruotsissa ja tarjota nippua niillekin, sähköisessä tai fyysisessä muodossa, ihan miten vain, kunhan kelpaa. Eikä tietenkään niin, että kunhan kelpaa johonkin, vaan kunhan kelpaa sinne, missä myös valmistuvat romaanini löytävät julkaisukanavansa. Tämä ainakin aluksi tuntuu jotakuinkin siltä mitä haluaisin tapahtuvan.

Saatekirjeen kirjoittaminen olikin mukava haaste. Joutui kertomaan itsestään ja tekemisistään ja runoistaan, vaikka se ei suuremmin ole oma haluni ikinä ollut. Piti melkein kehuakin itseään, mikä on jo vähän posketonta.

Näiden lisäksi huomasin aamulla että saadakseni sen seuraavan romaanin toimimaan joudun oikeasti istumaan alas ja miettimään mitä missäkin kohden ja koko tarinan aikana haluan sanoa. Kun nyt kuitenkin tiedän sen, että se juoni ei kovin seikkailullinen tai dynaaminen ole, niin se dynamiikka ja ristiriidat tulee rakentaa enemmän ihmisten sisäisten ja välisten jännitteiden varaan. Kahdessa aiemmassahan on menty enemmänkin juonivetoisesti tapahtumasta toiseen jäämättä kovinkaan paljoa miettimään.

Saas nähdä mitä mistäkin vielä tulee. Mutta se ensimmäinen rajapyykki, runokokoelman saatekirjeen teko ja ensimmäinen lähetetty tunnustelu on nyt tehty. Tämän kunniaksi joutuu aivan kupillisen kahvia juomaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s