urakka on melkein ohi


Ensimmäinen kirjani on nyt editointia myöten valmis. Ainakin niin paljon kuin itse pystyn sitä näkemään. On pakko myöntää, että se ottikin yllättävän tiukille. Jäljellä on enää erillisten dokumenttien yhdistäminen ja tulostaminen ja eteenpäinlähetys.

Olen yllättynyt siitä, miten kovasti tämä editointi ja uudelleenlukeminen otti voimille. Se vain syö miestä enemmän kuin ideointi ja ensi vaiheessa tehtävä kirjoittaminen. Luultavasti sen takia, että siinä ensimmäisessä vaiheessa ei tarvotse pidätellä, eikä liiemmin miettiä, vaan voi päästellä mielensä kyllyydestä. Tässä toisessa vaiheessa saa taas keskittyä niin kovin paljon koko ajan pitämään tarinaa ehyenä sekä löytämään kirjoitusvirheet ja muut vastaavat epäolennaisuudet. Toivon edelleenkin, että ne kaikki ovat löytyneet.

Tietenkin minua jännittää, mitä siitä ollaan mieltä. Huomasin eilen illalla nukkumaan mennessäni olevani siitä kovinkin painokkaasti sitä mieltä, että se ei toimi, että se on jäykkä ja tönkkö, että ei sitä kannata laittaa minnekään. Aamulla tunne oli onneksi (?) poissa.
Tämä tunne oli sinänsä uusi ja yllättävä, sillä musiikkia tehdessäni sellaisia ei oikein ikinä ole tullut. Ehkä se kertoo myös sen, missä minun intohimoni oikeasti on ja mihin suhtaudun kevyesti. Tai sitten se johtuu vain siitä, että olen nyt epävarmempi suurempien kokonaisuuksein edessä, kun koitan pitää palasia kasassa sanojen epävarmoilla langoilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s