ei lopu jos ei alakaan


Niin mikä ei, voisi joku kysyä. No kirjoittaminen ainakaan. Tai se on pyrkimys. Tulin nimittäin löysäilleeksi tämän viikon jotakuinkin huolella. Tais joka tapauksessa olla niin, että tarvitsin taukoa. Sitä paitsi, tajusin, että se ensimmäinen SF-tarinani kaipaa vielä kahden kappaleen verran tekstiä. Sen lisäksi, että joitakin osia siitä voisi vielä ehkä hivenen korostaa. Eli kirjoittaa uusiksi. Jossain vaiheessa tulisi kuitenkin viheltää peli poikki ja antaa koko asian olla, luulisin että ensi viikon aikana teen viimeiset silaukset ja sitten se saa luvan olla siinä.

Näiden lisäksi aloitin eilen kirjoittamaan reaalimaailmaan sijoittuvaa tarinaani, joka on siis vihdoin ja viimein nytkähtänyt liikkeelle. Saa nähdä minne henkilöt tällä kertaa minut kuljettavat. Tai lähinnä kysmys on siitä, että mitä kautta ja millä tavoin kulku tapahtuu. Mistä lähdetään ja minne päädytään on ainakin näin ensi alkuun melko selvillä.

Luonnostelin myös novellia, joka kenties tullaan julkaisemaan osana tätä blogia, kunhan kirjoitan sen puhtaaksi. Novelleja olen aina jostain kumman syystä karsastanut. Kuten nytkin, se tuntuu minusta vähän hölmöltä. Tai siis, novellikulttuuri on itselleni melko lailla vieras. Samoin niiden ylikaiken turpoava analysointi, josta en oikein ole its eikinä välittänyt. Jos teksti  puhuttelee lukijaa jollain tasolla, niin tehköön niin, mutta en millään ole jaksanut ymmärtää asioiden järjettömän pitkää analysointia ja puimista. Joka tuntuu paisuvan sitä mukaa, mitä lyhyempi teksti on kyseessä. Vaikka toki niille joskus on paikkansa, luulisin. Se vain tuntuu niin vieraalta.

Huomasin myös viikon aikana panikoivani Google Docsin kanssa. Luulin, että palvelu oli hukannut erään tekstini, mitä se ei onneksi ollut tehnyt. Olin vain itse unohtanut merkitä sen kuuluvan osaksi kansiota, josta sitä sitten etsin. Siitäkin huolimatta, että palvelu on siis hyvä, siihen sisältyy loppukäyttäjä -nimisiä virheitä. Nyt kun vielä saisin OpenOfficen liitettyä käyttämään GDocsia automaattisesti tallennuspaikkana niin se olisi jo paljon parempi. Löysin jonkun lisäosan, joka ei tietenkään asentunut. Avoin lähdekoodi, niinpä niin 😀

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s