kirjoittamisen esteet


Otsikosta huolimatta saattaa olla paikallaan puhua lähinnä hidasteista. Tai ainakin häiriötekijöistä. Sillä mikäli on oikeasti halukas kirjoittamaan, se aika kyllä löytyy.
Mielestäni televisio on yksi helpoimmista hidasteista sekä omaksua, että ohittaa. Nykyisin tarjonta on sen verran tasapaksua tuubaa, että katkaisimen painaminen on verrattain helppoa. Toki on mahdollista, että samainen tarjonta on jo aikoja sitten ollut aivan yhtä luokatonta soopaa kuin mitä se nykyäänkin on, mutta sitä ei vain ole tullut kiinnittäneeksi viihdevirrassa kelluessaan asiaan huomiota.
Yksi pahimmista kirjoittamisesta harhauttajista on kuitenkin tämä internet. Täällä sitä istuu iltakoomassa tunnista toiseen selailemassa olemattomia ja mitään sanomattomia uutisvirtoja, kurkkii sosiaalipornoa Facebookissa ja on olevinaan nokkela julkaistessaan omia ajatuksiaan uhomiohakuisesti blogeissa.
Itse olen koittanut minimoimaan kaiken tylsän viihdekäytön viime aikoina. Siinä juurikaan onnistumatta. No, tammikuu ja joululoma olivat ihan miellyttävä poikkeus, mutta helmikuu ja varsinkin maaliskuu ovat menneet enemmän tai vähemmän sontasivuilla saapastellessa.
Toki sitä on tällä aikaa saanut jotain tehtyä, mutta ei selvästikään tarpeeksi.
Mutta kyllä kaikista suurin kirjoittamisen este on oma itse. Se henkilö, joka päättää, että tämä ei ole kirjoittamisen arvoista, se, joka ei halua tai jaksa vaivautua laittamaan niitä ensimmäisiä sanoja paperille tai näyttöruudulle. Se on se, joka eniten estää minua kirjoittamasta, eivätkä nuo tekniset ja jollain tapaa niin kovin viihdyttävät vimpeleet ja keksinnöt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s