työskentelytapoja


Nyt, kun varsinaisen kirjallisen työskentelyni aloittamisesta on melkein ehkä kulunut puoli vuotta tai jotain sinne päin, tulee huomanneeksi kaikenlaista. Taaksepäin katsoessaan voi nyt huomata omassa tekemisessään tietyn peruskaavan.

Ensimmäinen luonnos, joka ihan selkeästi on se, jonka teen ensimmäisenä (hehheh), näyttäisi pitävän sisällään sen varsinaisen perusrungon. Toiseen luonnokseen pitää sitten saada enemmän lihaa luiden ympärille, hahmoja ja ympäristöä, taustoja ja muuta vastaavaa tulee saada lisää. Ja vasta sen jälkeen, näin luulisin, pitäisi alkaa karsimaan tekstiään.

Tämä huomio osui silmään vasta siinä vaiheessa, kun sain palautetta eräältä ensimmäisen tekstini esilukijalta. Olin siihen mennessä ollut ihan siinä uskossa, että minulla on käsissäni valmis tarina ihan kokonaisuudessaan. Miniromaanin pituinen, mutta kuitenkin. Nyt palautteen jälkeen, tuntuu siltä, kuin olisin ymmärtänyt jostain jotain. Kuten sanottua, minulla on tarinasta hyvä runko jäljellä, muutamia kohtia joutuu korjaamaan, mutta silti se varsinainen työ ei ole editointi vaan lisää kirjoittaminen, näemmä. Juuri sen takia sitä tekstiä ihmisille lähettelinkin. Eli suurkiitos osallistuneille.

Kun nyt siis tiedän, miten työmallini näyttäisi toimivan, voin suunnitella tämän vuoden työskentelyni tarkemmin ja paremmin. Siitä huolimatta, voisin jopa kuvitella, että saan molemmat SciFi-aiheiset tarinani näennäisen valmiiksi tämän vuoden aikana. Se reaalimaailmaromaani saattaa tulla runkoaan myöten kokonaiseksi ja neljäs tarina mitä luultavimmin ainakin alkaa kasautumaan. Idea ainakin on jo olemassa. Vieläpä sellainen, että olen aiheesta itse todella innoissani. Kesän alku (täällä Tukholmassa se on jo nyt) on siis osoittautunut todella loistavaksi tällä saralla.

Nyt juuri luettavana:

  • Stephen King: Under The Dome (Äänikirja)
  • Carlos Ruiz Zafon: Enkelipeli
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s