paluu alkuun


Olen tämän viikon ajan kirjoittanut uudestaan sitä ensimmäistä tarinaa. Onkin ollut virkistävää saada taas uppoutua vain oman mielikuvituksen rajaamaan maailmaan. Vaikka sen raalimaailmaan ja nykyruotsiin sijoittuvan tarinani kanssa olen liki samassa tilanteessa, rajaa maailman todellisuus jonkun verran tarinan kulkua ja mahdollisuuksia. Kun taas Sci-Fissä pääsee rajat löydetttyään myös liikuttelemaan niitä, mikäli sen kykenee itselleen perustelemaan.

Tämä toinen kirjoituskerta, sillä se kai se on, toinen vedos, joka tästä olisi tarkoitus saada aikaiseksi, on osoittautunut taas vaihteeksi yllätykseksi itselleni. Nyt, kun minulla on suunnitelma siitä, mitä tarinasta puuttuu, huomaan samalla kirjoittaessani mitä kaikkea muuta sieltä puuttuu. Eli suunnitelma laajenee entisestään. tarkoitukseni ei kuitenkaan ole loputtomiin laajentaa tarinaa. Saattaa olla, että joitain ympäristökuvauksia jää dialogin alle ja päinvastoin. Dialogia ny on ainakin tulluut ihan selkeästi lisää. Toivon kovin, että se ei töki. Itse sitä on vaikea mennä sanomaan.

Kirjoitettuani tänään noi 7-800 sanaa, on aika pitää taukoa aivoille ja mielelle huomiseen asti ja nauttia hyvästä kirjasta (Henning Mankell: Rauhaton mies) sekä jostain elokuvasta nyt, kun jalkapalloakaan ei televisiosta ennen ensi viikkoa tule.

Olen muuten edelleen sitä mieltä, että klassinen musiikki on oikein loistavaa kirjoittamisen taustalle. Tänään on ollut vaihteeksi Sibeliuksen Kullervon vuoro tahdittaa vaihtoehtoisessa todellisuudessa tapahtuvia asioita.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s