Häiriötöntä kirjoittamista. Taas.


Olen aiemmin maininnut ohimennen Writeroom -nimisestä ohjelmistosta, jonka avulla saa häiriötekijät, kuten käyttöjärjestelmän työpöydän ja muut vastaavat hilavitkuttimet piilotettua pois silmistä kirjoittaessaan. Mikä ainakin itseni kaltaiselle henkilölle on ollut omiaan. ainoa ongelma Writeroomissa on sen maksullisuus. Tai ongelma ja ongelma, eihän se nyt kallis sinänsä ole, mutta kun sitä on näin avoimen koodin kultakaudella tottunut siihen, että kaiken saa ilmaiseksi ja mielellään kahtena kappaleena, niin kummasti se ihmetyttää.

Ratkaisukin tosin on löytynyt. Näyttää siltä, että focuswriter (http://gottcode.org/focuswriter/) ajaa selkeästi saman asian. Ja siitä olisi näemmä saatavissa versio myös Ubuntu -linuxiin ja Windowsiin. Eli kaikki käyttöjärjestelmät tulisivat näin katetuksi.

Ohjelman omilla sivuilla mainitaan, että sen yhteydessä voi käyttää OpenOfficen oikolukua. Sehän, kuten tiedämme, toimii melko moitteetta englannin kielellä, mutta itse en sitä ainakaan saanut toimimaan kunnolla suomen kielen sanaston kanssa.

Pitääpä kokeilla, miten sen käyttäminen nyt sitten toimiikaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s