Pieni uudenvuoden aloitus


Kovin on ollut hiljaista. Täällä blogirintamalla siis. Kirjoittaminen on kyllä jatkunut samaan päivittäisen tuhannen sanan tavoitetahtia kuin tähänkin asti. Vaikka en sitä sen suuremmin olekaan täällä mainostellut.

Välitilinpäätöksenä tuli huomattua vuodenvaihteessa, että viime vuosi oli tuottoisa. Sain aikaiseksi lähettää sekä runokokoelmani (Pimeässä en ole yksin), että ensimmäisen romaanini (SciFi – Astu varovasti) kustantajille arvioitavaksi. Näiden lisäksi sain liki valmiiksi kaksi muuta noin 50 000 sanan mittaista romaania, yhden 8000 sanan mittaisen novellin, sekä erinäisen kasan kirjoituksia blogiin asti.

Runokoelmasta olen saanut lähinnä ‘ei sovi kustannusohjelmaamme’ –tyyppistä palautetta, minkä tietenkin ymmärrän. Kuka hullu nyt runokirjoja ostaisi? Open-mouthed smile

Ainoastaan ntamo on ollut enemmän positiivinen vastauksensa suhteen. Vaikka ei sieltäkään sitten sen enempiä ole viimeisen kuukauden aikana kuulunut. Aloinkin tässä viikolla tosissani kallistua sen omakustanteen puolelle entistä vahvemmin.

Mitä tulee uusiin hankkeisiin, painin nyt kerrontatavan oikeellisuuden parissa viimeisimmän tarinani kanssa. Miten paljon kieli voi olla puheenomaista menettämättä luettavuuttaan ja kääntäen. Tein työn alla olevaan tarinaani luonnoksenomaisen noin 30 000 sanan rungon. Teksti on lähes kokonaan puheenomaista kerrontaa. Nyt kun lähdin työstämään sitä, huomasin, että se ei tuollaisenaan tule missään tapauksessa toimimaan. Ongelmaksi onkin nyt muodostunut sen muokkaaminen lähemmäs ns. tavanomaisempaa ulkoasua. Huomasin näet, että mitä enemmän sitä muutan, sitä vaikeampaa on säilyttää sama tempo ja rento rytmikkyys.

Tämän reaalimaailmaan sijoittuvan kaunokirjallisen tekstini lisäksi olen aloittanut suunnittelemaan seuraavaa SF-pakettia. Sen verran osaan siitä sanoa, että se sijoittuu nykypäivän Tukholmaan ja hyvin paljon nykyistä maailmaa muistuttavaan rinnakkaistodellisuuteen.

MIstä tulikin mieleeni, että jos blogillani on lukijoita, niin kiinnostaisiko jotakuta lukea jokin kirjoittamistani tarinoista jatkotarinana täältä blogista käsin?

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Pieni uudenvuoden aloitus

  1. Kyllähän tuo lukeminen aina kiinnostaa, tosin tuo jatkotarinan seuraamisen muistaminen ja ruudulta lukeminen tietysti hieman vieroksututtaa.

  2. No siinä muistamisessa toki saattaisi auttaa se, että täällä julkaistut tekstit ilmoittavat itsestään sekä blogin rss-feedissä, että myös facebookissa ja twitterissä.
    Nyt kun sitten vain tietäisi minkä tarinan tänne laittaisi… olisiko kyseessä joku valmiista töistä, vai pitäisikö kyseessä olla joku ihan sivuprojekti?
    Tuohon kun osaan vastata, niin sitten se voisi olla paikallaan.
    Ja nyt on muuten todistettu, että tälläkin blogilla on ainakin yksi lukija 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s