Jatkuvuus ja tavoitteet


Kävin eilen Ruosukillan (Ruotsinsuomalaisten kirjoittajien kirjoittajapiiri) kokouksessa Tukholman suomalaisessa kirjakaupassa. Tai nykyäänhän kauppa on  nimeltään Tammen kirjakauppa. Kauppa oli siistytynyt ja selkeytynyt hieman aiemmasta, mutta surukseni huomasin antikvariaattipuolen poistuneen valikoimista kokonaan, vain uusia kirjoja oli esillä.

Kirjoittajapiirin alkajaisiksi piti tietenkin esitellä itsensä, kun meitä uusiakin oli paikalla. Menin sitten avaamaan suuni ja kertomaan myös näistä päivittäistavoitteistani. Toki mainitsin vain sen, että päivittäistavoitteeni on kirjoittaa tuhat sanaa tekstiä joka päivä.

Se oli tietenkin valhe. Jäi vielä vaivaamaankin. Tavoitteenihan on kirjoittaa jatkuvasti, joka päivä. Ja sillä hyvä. Tietenkin se tuhannen sanan päivävauhti pitää paikkansa kaunokirjallista kirjaa kirjoittaessaan, mutta runojen kanssahan asia on aivan toisin. Tietenkin sitä voisi ottaa ja kirjoittaa tuhatsanaisen runon, mutta se olisi jo itselleni liikaa. Enkä varmasti osaisi mieltää sitä enää runoksi.

Joka tapauksessa mietin näitä tavoitteita ja huomasin kirjoittamiseen liittyvissä tavoitteissani olevan samaa kuin urheilutavoitteissani; molemmissa oli kyse jatkuvuudesta. Samalla tavoin kuin liikkumisessa on tärkeää että liikkuu päivittäin, myös kirjoittamisessa tärkeintä on se, että kirjoittaa päivittäin. Siten että siitä muotoutuu sellainen tapa, jota ilman ei osaa olla. Samalla tavoin kuin muutkin lihakset, aivot vaativat aktivointia pysyäkseen vireinä. Sen huomaa aina, jos on pitänyt muutaman päivän tauon, että ne ensimmäiset sanat joutuu vähän pusertamaan siinä. Samoin on liikkumisen kanssa. Kyllä ne ensimmäiset polkaisut vaikkapa viikon mittaisen pyöräilytauon jälkeen ovat vähän sellaisia haparoivia.

Enkä tietenkään saanut eilistä tuhatta sanaani kirjoitettua, kun sielläkin meni niin myöhään ja <kaikki muut sopivat selitykset tähän>. Toki kirjoitin siellä, lausuin jopa muutaman runonikin. Lausuminen tuntui oudolta. Teki mieli mumista niitä hiljaa ja kehoitettiin artikuloimaan selkeämmin, tietenkin. Sen lisäksi kirjoitin eilen aamulla lyhyen blogitekstinkin. Mutta kuten sanottua, laiska töitään luettelee 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s