Suunnitelmia on oltava


Suunnitelmia on oltava. Sillä jos niitä ei ole, niitä ei pääse muuttamaankaan.

Huomasin tuossa viikon verran työmatkalla ollessani, että suunnitelmani runojen systemaattisesta kirjoittamisesta näyttäisi vaativan hieman enemmän aiheeseen paneutumista, kuin mitä olin ajatellut. Ei niitä näemmä ihan yhden kappaleen päivävauhtia esiin polkaista.

Runojen syntyprosessi eroaa proosasta selkeän oleellisesti. Ainakin itselläni. Siinä, missä proosateksti rakentuu kirjoittamalla, runot syntyvät nimen omaan välttämällä kirjoittamista. Eli ne vaativat enemmän ilmaa ympärilleen. No jos tässä nyt hiljakseen noita katselee, niin eiköhän se kokoelma sieltä tämän vuoden aikana ilmaannu, mutta kuukauden sisään sen rustaaminen tuntuu tällä hetkellä mahdottomalta.

Ja mitä siihen jatkokertomukseen tulee, niin senkin aihe on ottanut ja muuttunut. Nimestä en vielä ole varma, edes työnimeä sille ei ole, mutta ensimmäiset luvut kirjoitin viime viikolla. Kyseessä on (ainakin itselleni) ihan selkeä Cormac McCarthy -vaikutteinen postapokalyptinen pastissi. Inspiroiduin vain niin kovin lukiessani hänen The Road -kirjaansa viime viikon työmatkalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s