Fantasia


Fantasiamaailmaan sijoittuvan tarinan kirjoittaminen tuntuu poikkeavan melko tavalla paljon siitä, miten olen aiemmin kirjoittanut. Jo pelkästään se työtapa, johon olen tottunut, tuntuu epäsopivalta. Ei epäsovinnaiselta, vaan siltä, että sitä pitää muokata, päästäkseni tarinaan kiinni.

Aiemminhan minä olen syöksynyt tarinan ja tapahtumien kimppuun melko Kierkegaardilaisittain päistikkaa syöksymällä. Se onkin omiaan sellaisissa tarinoissa, joita olen kirjoittanut. Ainakin luulen niin. Nyt sellainen lähestymistapa ei täysin istu kuvioon.

Kyse on siis lähinnä siitä, että koska koko se maailma, missä kaikki tapahtuu, vaatii paljon enemmän kuvailua, se vaatii myös enemmän suunnitelmallisuutta. Ja suunitelmallisuus, vaikka hieno asia onkin, sulkee helposti pois sen heittäytymisen.

Joko näin, tai sitten tarina ei ole vielä lähimainkaan valmiiksi muhinut pääkopassani.

Joka tapauksessa tuntuu siltä, että luvuista tulee helposti pitempiä, kuin mitä ne aiemmissa töissäni ovat olleet. Sen lisäksi, että niistä tulee hidastempoisempia ja niissä tapahtuu vähemmän. Ja se on kertakaikkisen mehukasta. Tuntuu uudelta, jännittävältä ja rikkaalta sukeltaa sillä tavoin, sumeilematta uuteen runsaampaan maailmaan. Tuskin maltan odottaa seuraavaa kirjoituspäivää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s