Kesäloma ja muita uutisia


Olihan se. Ja siinähän sekin meni. Teokselta (http://www.teos.fi) tuli palautetta sekä scifi- ja fantasiakirjallisuuskilpailusta. Ilokseni sain huomata molempien kisaan lähettämieni käsikirjoitusten päässeen raadin luettaviksi. Se lämmitti mieltä ja tuli sellainen olo, että en tee ihan turhaan näitä. Semminkin, kun se ensimmäinen  on mielestäni edelleen hiomista ja trimmausta vaille ja toinenkin on aidosti vailla viimeistä kirjoituskertaa. Tämän lisäksi samainen kustannusyhtiö ilmoitti myös sähköpostitse, että heille lähettämäni käsikirjoitus ei valitettavasti kelpaa kilpailun ulkopuolellakaan heille. Olin lähettänyt sen viime syksynä, ennen kilpailun julkistamista.

Astu varovasti, ensimmäinen kirjoittamani romaani, joka sijoittuu johonkin tieteiskirjalliseen rinnakkaisulottuvuuteen kaipaa siis vielä töitä. Olen ainakin Teoksen kanssa sitä mieltä, että se vaatii joko trimmaamista tai unohdusta. Eilen näkemäni The Adjustment Bureau -elokuva sisälsi varsin viljalti samoja elementtejä kuin kirjoittamani tarina. Se sai tietenkin vähän miettimään, että mitenkähän paljon koko tekstiin kannattaa enää painostaa. Kyseinen elokuvahan perustuu Philip K. Dickin novelliin ’Adjustment Team’. Itse tajusin omaa tekstiäni kirjoittaessani, että siitä on muotoutumassa pahan kerran P.K.Dick -pastissi. En ole varma, olenko lukenut Adjustment Teamia, mutta kyllä elokuvassa ainakin  kaikki tunnistettavissa olevat Dickmäisyydet (yeah right 😉 näytti olevan. Todellisuus ei ole sitä miltä se näyttää ja sitä kontrolloi joku jonka tarkoitusperät ovat aivan erilaiset kuin mitä päähenkilö haluaisi.

Tämä samankaltaisuus nousi siis hieman häiritsemään, sen lisäksi, että tajusin, että sitä pitää henkilötasolla trimmata virtaviivaisemmaksi ja valita se varsinainen päähenkilö. Tällä hetkellä siinä on kaksi henkilöä, jotka eivät välttämättä erotu toisistaan. Samoin juoni on edelleen hieman sekavan oloinen, näin muistellessani. En ole lukenut sitä itsekään yli puoleen vuoteen. Kaipa sekin pitää sitten jossain välissä tehdä. Mutta sitä ennen pitää uppoutua pariin muuhun työhön.

Työnimellä musta aukko kulkeva toinen scifitekstini on nyt neljännessä kirjoitusvaiheessa. Edellisen kerran jälkeen tiesin sen olevan vielä vailla jotain. Ja kun nyt loman alkajaisiksi tartuin siihen, huomasin kykeneväni viemään sitä (edelleen mielestäni) selkeämpään suuntaan karsimalla rönsyjä ja kirjoittamalla ympäristöä ja maailmaa selkeämmäksi. Karsimisen jälkeen tilanne onkin jännittävä. Läpi käymättä  on vielä kymmenen lukua ja kirjassa (miksi näitä pitää kutsua? romaani, raakile, tekele, kirja, käsikirjoitus,tarina?)on jo nyt kymmenen tuhatta sanaa enemmän kuin edellisessä versiossa ja siitä huolimatta huomasi itse tempautuvani tarinan mukaan sitä lukiessani. Siksi jätinkin sen pariksi päiväksi seisomaan. Editointi ja uudelleenkirjoitus ei oikein tunnu hedelmälliseltä siinä vaiheessa kun innostuu syytämäään uutta tekstiä. Vaikka minkä sille voi, kun kulkee, niin kannattaa hakata sitä näppäimistöä.

Amonpolis -niminen fantasiatarinani taitaa olla ensimmäisen kolmanneksensa osalta valmiiksi luonnosteltu. Vaikka varma en ihan siitäkään ole. Tarina itsessään vain vaatii niin paljon työtä, tekstiä ja tarinan naulitsemista paikalleen ennen tekstin tuottamista, että sen on parempi nyt levätä. Siksi onkin hyvä, että on näitä muita keskeneräisiä projekteja, joita voi sitten saattaa loppuun samalla kun kirjoittaa.

Päivät kuluu hukkaan/mustan suklaan päivä taas sai itselleen lisää lihaa luidensa ympärille. Kävin kesäloman kunniaksi katsastelemassa tapahtumapaikkoja Länsimäessä, Kontulassa ja Myllypurossa. Otin tapahtumapaikoista valokuvia ja koitin onkia sitä 90-luvun tunnelmaa esiin. Yllättävän helposti se onnistui. Tai helposti ja helposti. Tulin kävelleeksi noin 5 tuntia ympäri Itä-Vantaata ja -Helsinkiä. Oheisista kuvista päätellen taisin ainakin osittain onnistua.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s