Kill your zombies


Sikäli kun olen onnistunut ymmärtämään, lauselma ’Kill your darlings’ yhdistetään useinkin kirjoittamistyön loppuvaiheisiin. Ja mikäli olen käsittänyt oikein, on siinä kyse siitä, että omaa teostaan, niin rakas kuin se onkin, on kohdeltava asianmukaisella kovakätisyydellä antautuen täysin rinnoin olemaan ankara muun muassa rönsyjensä katkonnassa. Nyt toiseen kertaan lukiessani huomaan edellisessä lauseessa hirittävän kasan sivulauseita, pitää lopettaa lukeminen. Kommentointi jälkikäteen voisi myös loppua tähän.
Nythän on niin, että järjestyksessä toinen käsikirjoitukseni/romaanini/kirjani/’se semmonen’/tarinani on nyt ollut neljännen kerran elossa virtuaalisella ja konkreettisella työpöydälläni. Tänään olisi tarkoitus antaa se viimeinen niitti.
Sitä tässä vain ihmettelee, että miten joka kerran jälkeen kirjoitettuaan sitä luulee, että se on valmis. No ehkä ei aivan ensimmäisen kerran jälkeen, mutta kuitenkin. Johtaako tämä siihen, että jos puolen vuoden perästä nappaan taas käsikirjoituksen käsittelyyni, teen sille taas jotain. Mihin tämä loppuu? Olisiko syytä lopettaa jossain vaiheessa? Vai pitäisikö jatkaa, kunnes nyt 63000 -sanaiseksi paisuneesta tekeleestäni on siistiytynyt tuhatsanainen novelli? Vai siihen asti, kunnes minulla on kaikki keksimässäni rinnakkaistodellisuudessa mahdollisesti teoksen ajanjakson aikana tapahtuva merkittävä asia ylöskirjattuna?
Ei. Kyllä minä luulen, että kun tänään saan sen viimeisen pisteen laadituksi, nautin kupillisen kahvia ja siirrän työn jälleen syrjään. Luultavasti uskallan jopa ryhtyä lähettelemään sitä erilaisille kustantamoillekin. Ainakin se tuntuu valmiimmalta kuin heille aiemmin lähettämäni ’Astu varovasti’, johon olen jo aiemmin viitannut ja todennut sen olevan mielestäni sekava ja keskeneräinen.
Niin tai näin, Zombies Must Die! Siispä teroitan näppäimistöni viimeiseen laukkaan tässä päivän aikana, hion kieliasuni teräväksi ja sivallan neljännen kerran henkiin herättämäni Frankensteinin sutjakkaalla ranneliikkeellä. Saattaa se toisenkin liikkeen vaatia, mutta siitä en kerro. En vaikka mikä olisi. Jotkut asiat on vain yksinkertaisesti tehty salailtaviksi.
Sitä ennen: Lisää Shostakovichia!!
http://open.spotify.com/album/3XyB3xkPWQaKw1khiHeepK

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s