Käsikirjoituksen lähettäminen


Nyt, kun tämä Musta aukko -nimellä työstämäni scifi-kirja tuntuisi olevan valmis, olen lähetellyt sitä muutamille tahoille. Like, WSOY, Gummerus, Teos ja Atena saivat omat sähköiset vastineensa eilisen ja tämän päivän aikana.
Täytyy myöntää, että sähköisessä muodossa käsikirjoituksen lähettäminen tuntuu jopa hetkittäin liiankin helpolta. Siksi toisaalta ihmettelen, miksi esimerkiksi Otavalla ei ole sähköisten käsikirjoitusten vastaanottopalvelua. Johtuuko se siitä, että tuolloin he saisivat enemmän käsikirjoituksia? Itse ainakin huomaan kynnyksen käsikirjoituksen lähettämiseen olevan hämmentävän alhainen näin netin ylitse toimittaessa. Ainakin se on jollain tapaa ekologisempaa. Vaikka toisaalta, jos en itse sitä tulosta, niin haluaisin uskoa kustantajan tekevän sen siinä vaiheessa, kun he ottavat sen lukeakseen. Minkä he siis toivottavasti tekevät.

Joka tapauksessa pistää miettimään, tulisiko minun kuitenkin tulostaa tekstini ja lähettää se vielä Otavalle ja Siltalalle. Ihan vain varmuuden välttämiseksi.

Osallistuin siis kyseisen teoksen aiemmalla versiolla vähän kieli poskessa Teoksen scifi- ja fantasiakirjallisuuskilpailuun, mutta en päässyt jatkoa pitemmälle. Enkä sinällään ihmettele. Sainhan kuitenkin tehdä töitä kuukauden päivät käsikirjoituksen parissa käydessäni sen (toivoakseni) viimeistä kertaa tuossa laajudessaan läpi.

Nyt ei muuta kuin odottamaan. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kenties jopa puolen vuoden päästä on valtaosa nimeämistäni kustantajista ottanut ja vastannut minulle. Edes sen ’ei sovi kustannusohjelmaan’ -tyyppisen vastauksen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s