Pää edellä (vaikka syvään päähän)


Minulla on paha tapa syöksyä pää edellä joka paikkaan. Sen tarkemmin suunnittelematta. Useimmiten se on kannattanut ja tuonut hedelmää. Otetaan nyt vaikka tämä Ruotsiin muutto. Elämäni on hairahtunut pahan kerran raiteilleen, neljäs romaaninkäsikirjoitus on valmistumassa (luulen jopa, toistaiseksi, että tämä saatetaan vieläpä julkaistakin), olen paremmassa kunnossa sekä fyysisesti, että henkisesti kuin ikinä aiemmin ja elämä hymyilee muutenkin. Luulen, että jäämällä Suomeen tuskin kovin montaa näistä uusista asioista olisin tullut tehneeksi. Kyllä sitä ihminen niin paljon omien tapojensa ja ympyröidensä orja on.

On siinä huonotkin puolensa. Muun muassa maastossa pyöräillessä sitä hetkittäin eksyy lähtiessään oudoille poluille. Joskus löytää itsensä sellaisesta umpikujasta, ettei sieltä pääse kuin palaamalla takaisin tai kantamalla polkupyörän pahan paikan ohi. Toisaalta ilman sellaisia retkiä sitä polkisi aina vain samaa reittiä löytämättä tai näkemättä mitään uutta.

Se samahan pätee kirjoittamiseenkin. Uskon jopa että on ensiarvoisen tärkeää hypätä omien tekemistensä kanssa uusille raiteille ja kokeilla uusia asioita, vaikka niistä ei aina sen valmiimpaa tulisi. Oppiipa ainakin jotain itsestään ja omista rajoistaan. Esimerkiksi viime vuonna aloittamani ja pitkään mielen pohjalla kummitellut fantasiaromaani on ja pysyy edelleen siellä minne sen jätin. En oikein löydä sille jatkoa tai sitten edes runkoa. Eikä sillä ole väliksikään. Onpahan se ainakin valmiina odottamassa ja sen lisäksi tiedän sen vaativan enemmän työtä kui nvain pelkän innostumisen aiheeseen.

Jollain oudolla tapaa tähän liittyy se seikka, että Ubuntu -linuxin viimeisin versio tuppaa jumittelemaan ja kaatuilemaan aina kun yritän asentaa Wine/CrossOver Linux -softaa, kuten MS Officea (Wordin oikoluvun vuoksi).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s