Käännöskuikkasia ja muuta luontoaiheistoa


Luulen olevani ajatusteni kanssa yhtä muiden harrastajakirjoittajien kanssa. Ainakin voin itse kuvitella niin. Kyse on siis siitä, että miten työn alla oleva teksti kääntyy vieraalle kielelle. Tietenkin olen etuajassa tämän kanssa. Yhtään tekstiä ei ole julkaistu, eikä tämä viimeisin (jonka toki uskon julkaistavan – kuten niiden aiempienkin uskoin) ole vielä täysin oikoluennan jäljiltä valmiiksi retusoitu.

Tuli vain tuossa bussissa Henning Mankellin Kennedyn aivot -kirjaa lukiessani huomioitua muutama kielellisesti ruotsalainen sanajärjestys kirjan ensimmäisissä luvuissa. Luulen, että niitä on siellä pitemmälläkin, mutta kun pääsin lukemisessani vauhtiin, olen antanut tarinan viedä sitä suuremmin analysoimatta.

Täällä Ruotsissa asuessani olen ryhtynyt puhumaan ruotsia ja luultavasti huomaamattani sen vaikutuksen ansiosta muuttanut englanninkielisen puheeni ja tekstieni sanajärjestyksen vastaamaan enemmän ruotsalaista sanajärjestystä. Tämän ymmärrettyäni  aloin toki pohtimaan, onko näin käynyt myös äidinkieleni kohdalla. Toivon tietenkin, että näin ei ole. Mutta mikäli on, pidetäänkö minua siinä tapauksessa eksoottisena ruotsinsuomalaisena vai vain huonosti kirjoittavana rasittavana käsikirjoituksen lähettelijänä. Ja niistä tehdyistä olemattomista töistään mussuttavana blogistina.

Näiden käänteentekevien asioiden lisäksi on lintujen syysmuutto näemmä alkanut. Läheisellä pellolla on majaillut laulujoutsenpariskunta kolmen tämän vuoden poikasen kanssa. Toivottavasti eivät tepsuttele keskelle tietä. Vastakkaisella puolen tietä puidulla viljapellolla kaksi korppia ja metsäkauriiden pieni lauma syövät usein sulassa sovussa. Ketut kirkuvat pitkin öitä ja koira sekoaa aina hämärän aikaan 😀

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s