Veitsiä haavassa


IMG_2125

Voin mitä lämpimimmin suositella minkä tahansa podcastin kuuntelua työmatkalaisille. Itse olen aiemmin innostunut kuuntelemaan kaikkea mahdollista äänikirjoista Aristoteleen Kantapäähän. Tarinat ja asiat kuljettavat mukanaan helposti ja saavat ajan kulumaan, kulki sitten jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Eivätkä ne huonoimpia mahdollisia ajankuluja ole edes yksityisautoillessa, vaikka en sitä nykyisin suosikaan.

Pyrin eri podcasteja valitessani aktiivisesti valitsemaan sellaisia aihealueita, jotka ruokkivat mielikuvitusta ja antavat lisätietoa. Aihealueet itsessään eivät ole niin tärkeitä kuin se, että aiheet ovat uusia. Ylen historiasarjat, Aristoteleen kantapää ja muutamat äänikirjat Pekka Pirin Saagojen kutsusta Aleksis Kiven Seitsemään veljekseen ovat omiaan ruokkimaan sekä mielikuvitusta, että kirjoittamisen halua.

Kirjallisuutta ja kirjoja käsitteleviä podcasteja kuuntelen varsin mielelläni. Huomaan niiden avulla löytäväni uusia tapoja katsoa omia töitäni; niihin ikään kuin löytyy lisää syvyyttä sittenkin, kun katselee niitä vähän eri valossa, vähän eri suunnasta. Ne ovat tarpeellisia senkin vuoksi, että ne ruokkivat sitä kirjallista ilmapiiriä, jonka pyrin harrastukseni ympärille rakentamaan. Pyrin tällä tavoin rakentamaan sellaisen itseään ruokkivan positiivisen noidankehän. Tähän asti se on toiminut melko mallikkaasti. ;yös tällä hetkellä, kun edellisen työn jälkeinen tyhjyys ei vielä ole täysin ottanut täyttyäkseen. Rutiinikin on vielä hapuilevaa, eikä päivittäinen sanamäärä ole vielä kertaakaan yltänyt siihen tuhannen sanan tavoitteeseen. Tietenkin yritän lohduttaa itseäni sillä, että tärkeintä on, että kirjoittaa, ei se, miten paljon.

Tämä pahalainen, Rengasrikkoja saharassa, saa tietenkin liikunnallisen mieleni pahan kerran järkkymään. Huomaan kaipaavani työmatka- ja maastopyöräilyä todella paljon. Tällä hetkellä tilanne on vain niin onneton, että yhtään ajokilometriä ei ole parin kolmen kuukauden aikana tullut. Eikä näytä tulevan. Katuvaloja ei nykyisessä asuinpaikassamme edelleenkään ole ja maastopyörän takajarru on niin jumissa kuin se vain voi olla. Ilmaaminen ei näytä auttavan yhtään sen enempää kuin jarrumekanismin uittaminen jarruöljyssä. Sylinterit eivät näytä palauttavan vaikka mitä tekisi. Tietenkin olen tolkuttanut tässäkin suhteessa itselleni, että keskityn talven yli liikkumaan juosten ja tekemällä kuntosalitreeniä CrossFit –harjoituuksilla höystettynä. Hetkittäin osaankin olla sinut asian kanssa.

Koiran kanssa tuli totuttua kävelemään edellisen kahden – kolmen vuoden aikana päivittäin vähintään 4-5 kilometriä. Nyt sekin on jäänyt vähemmälle; huono koiralle ja huono itselle. Aamuisin ei oikein herää ja koira on yliaktiivinen ja hetkittäin rauhaton. Syynä tähän on sama kuin pyöräilyn vähenemiseen. Olemattomat pientareet ja katuvalojen puute eivät ole omiaan kannustamaan ulos lähtemistä. Varsinkin kun hurtta tuppaa olemaan yli-innokas kaiken metsästäjä sitä mukaa kun pimeys tiivistyy. Tai sitten se on vain peloissaan ja haluaa ilmoittaa olevansa tiukempi vastus kuin mitä pimeässä kahisevat oksat uskaltavat uskoa. Tietenkin pimeän ja hämärn turvin ympäristössä liikkuu ainakin kauriita ja kettuja, luultavasti myös mäyriä.

Krapula –trilogian toinen osa on ongelmallinen. En tiedä miksi, mutta minusta tuntuu, että tämän kanssa haluan jopa istua alas ja suunnitella, enkä vain kirjoittaa sitä ulos itsestäni, kuten olen aiempien kirjojen kanssa tehnyt. Saas nyt nähdä, onnistunko siinä millään tapaa.

Kolmannen osan työnimikin putkahti eilen ulos. Samoin aihe, ainakin jollain tasolla. Nyt pitää vain jollain tapaa malttaa antaa tarinan kasvaa aiheen ulkopuolelle ja sen jälkeen kirjata se ylös.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s