Kevät horteessa


Niille, jotka tätä blogia seuraavat tai ovat seuranneet, voin tiedottaa seuraavaa: Koko kevät on mennyt ihan horrostellessa. Luulen, että osaltani ovat syynä olleet pimeät kelit ja umpikujaan humahtanut romaani. Tai ei siinä varsinaisesti umpikujaa ole, kunhan vain jokin kynnys, jonka ylittämiseen minulta ei riittänyt voimia. Sen lisäksi, että ’Mustan suklaan päivä’ tuntuu edelleen olevan kesken (vaikka sen olenkin kustantamoille lähettänyt). Tai siis siinä on se yksi henkilöhahmo, joka pitää kyllä muuttaa, mikä tarkoittaa sitä, että kaiken hahmoon liittyvän  saa kirjoittaa uusiksi. Virkistävää sinänsä. Ja kauhistuttavaa, sillä viime hetken muutokset saavat helposti aikaan kaiken maailman sivuefektejä ja kerronnallisen epäjatkumon esiintymistä kaiken epäloogisuuden kanssa. Riski virheille siis kasvaa. Ja kun kyseessä nyt kuitenkin on noin 450 sivua tekstiä, niin ei se työ sieltä pienimmästä päästä taida olla. 😉

Nyt kuitenkin olen tällä viikolla kyennyt palaamaan uuden tarinan pariin. Kyseessä on tällä kertaa fantasiamaailmaan sijoittuva miekkaa, verta ja suolenpätkiä -tyyppinen kertomus. Ensimmäinen repliikki tuli jossain kolmen tuhannen sanan paikkeilla ja sekin oli neljäsanainen itselleen lausuttu toteamus.

Sitä kirjoittaessani olen huomannut hiljakseen löytäneeni sen tapani kuvata maailmaa. Tai ainakin se seuraa samaa tapaa tapahtumapaikasta riippumatta.

Tulin tässä myös miettineeksi (Kiitos Pasi-Ilmari Jääskeläinen) omaa kohdelukijaani. Kyllä se on tällainen ihminen, joka pitää vastavirtaan ajattelevista altavastaajista (tai ainakin pitää heidän puoltaan), antisankareista ja elämän, hien ja veren makuisesta maailmasta. Ehkä. Kun tämä on vähän vaikea mieltää mitenkään muuten kuin siten, että minä kirjoitan itselleni ja voin kuvitella itseni kaltaisten (onko meitä muka muitakin?) ihmisten pitävän samoista asioista kuin itsekin pidän.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s