Kirjoitusprosessin pituus


Juuri työn alla olevan fantasiatarinan päähenkilö on elänyt mielessäni jo jonkun aikaa. Mikäli muistan oikein, sain idean nimeen ja hahmoon vuonna 1998 tai 1999. Kirjatuksi asti pääseminen kesti häneltä muutaman vuoden ajan. Eikä hän vieläkään ole valmis. Itse asiassa en usko hänen olevan valmis edes siinä vaiheessa kun itse tarina valmistuu. Voisin jopa mennä niin pitkälle, että toivoisin hahmon elävän elämäänsä tarinan ulkopuolella.

Tämä tuli mieleeni tuossa muutama viikko takaperin, kun huomasin muuton alla vanhoja tavaroita peratessani vanhoja muistiinpanojani. Jopa edellinen lähes valmis romaanini (Mustan suklaan päivä) on lähtökohtaisesti ideana syntynyt vuonna 1997. Liki valmiiksi saamiseen on mennyt siis 16 vuotta. Groldtin – tämän fantasiahahmon – tapauksessa matka taitaa vasta olla alussa. Kirjoitan tarinaa nyt vasta ensimmäistä kertaa ja mikäli tunnen itseni edelleen samaksi ihmiseksi, niin tuskin se on valmiina ennen kuin kirjoitan sen neljä tai viisi kertaa.

Kauhistuttavan tästä huomiosta tekee se, että niin sanotun krapula-trilogiani toisen osan syntyidea ja teema pälkähtivät päähäni leikatessani ruohoa viime syksynä. Ideahan sinänsä ei ole kauhistuttava, ainakaan minun mielestäni, eikä sekään, että saan ideoita ja ajattelen. Yleensä se (ajattelu ja ideointi) on ihan hyvä asia. Kauhistuttavuus tulee siitä ajatuksesta, että miten monta vuotta saan odottaa tämän tarinan olevan valmiina. Saanko sen valmiiksi jo ensi vuonna vai meneekö siihen kuitenkin se 15 vuotta ennen kuin uskallan myöntää etten saa siitä sen valmiimpaa (sillä kertaa).

Toisaalta on myös niin, että noita aiempia ideoita en muistiin kirjaamisen lisäksi ole työstänyt lainkaan ennen kun muutama vuosi (tai Groldtin tapauksessa kuukausi) sitten. Näitä uudempia ideoitahan olen jo alkanut työstämään sekä kirjoittamalla, että ajattelemalla huomattavasti aktiivisemmin kuin mitä noita aiemmin ideoimiani. Toivon todellakin sen nopeuttavan prosessia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s